Door de innovatiekracht die al begon in de jaren dertig is Bakkerij Fuite in staat geweest voor te lopen

Begonnen als een dorpsbakker in IJsselmuiden waar op ambachtelijke manier broden werden verkocht. De zoektocht naar nieuwe heerlijke broodsoorten en uitdagingen is iets waar Bakkerij Fuite tot op de dag van vandaag mee bezig is.

Bakkerij Fuite is altijd bezig met innovatie. Dat begon in de jaren zestig toen we ons op nieuwe klantengroepen gingen richten, door de opkomst van supermarkten en de behoefte aan brood die sterk groeide. Om die reden is Bakkerij Fuite gestart om naast brood ook banket aan te bieden om de brede markt die ontstond te voorzien van ambachtelijke hoogwaardige producten.

Wij dagen onszelf uit steeds nieuwe manieren te vinden om een verlengstuk te zijn van het proces van onze klanten, ongeacht hun wens en locatie. We denken vanuit de keten van onze klanten die we vervolgens vertalen naar een custom-made product en proces, geproduceerd op grote schaal en dat doen we zo duurzaam mogelijk.

Wij denken niet in jaren
maar in generaties

Wij vinden het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze producten, mensen en energie. We zijn steeds op zoek naar betere oplossingen die ons helpen om uiteindelijk klimaat neutraal te produceren.

Duurzaamheid gaat verder dan alleen ervoor te zorgen dat je efficiƫnt met je energie en afval omgaat. We investeren in onze mensen. Het opleiden en begeleiden zijn voor ons een randvoorwaarde. We hebben geen HR afdeling omdat we vinden dat mensen in teams zelfsturend moeten kunnen werken. Zelf verantwoordelijkheden afspreken en samen werken aan het beste resultaat en ieder op zijn manier.

Klaas Fuite

We proberen innovatief en anders te zijn, zonder daarbij de kern van het bakkersvak uit het oog te verliezen.