"Sinds 2024 is Bakkerij Fuite een samenwerking aangegaan met Stichting Daklozen Apeldoorn. "Deze samenwerking is tot stand gekomen vanuit gedeelde waarden en de overtuiging dat ieder mens recht heeft op een goed bestaan." Aldus Klaas Fuite,

Stichting Daklozen Apeldoorn is ontstaan vanuit de Bijbelse boodschap van liefde en mededogen tastbaar te maken in de benadering naar anderen. Niet alleen helpen, maar ook laten zien dat elk individu waardevol is, ongeacht hun achtergrond of geloofsovertuiging.

Ieder heeft recht op een goed ontbijt

Elke maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur biedt Stichting Daklozen Apeldoorn een inloop aan waar dak- en thuislozen terechtkunnen op de Paslaan 9, 7311 AH in Apeldoorn. Hier staat elke ochtend een ontbijt klaar, met brood van Bakkerij Fuite, en is er de mogelijkheid tot douchen, kleding wassen en gewoon een praatje maken. Bij Stichting Daklozen Apeldoorn streven ze ernaar om te helpen, waar je ook naar toe wilt.

Bij Stichting Daklozen Apeldoorn zijn ze echte mensen, mensen. Dat spreekt mij zo aan in de organisatie. Je wordt geholpen zonder oordeel, als er behoefte is om in de ochtend zes tosti’s te eten is dat oké.

Wij zijn trots vanuit Bakkerij Fuite om bij te dragen aan de missie door dagelijks brood te leveren voor het ontbijt tijdens de inloopuren van de stichting. "Elk mens heeft recht op een goed ontbijt," benadrukt Klaas Fuite. Hij voegt toe: "Als bakkerij geloven wij in de kracht van gemeenschap en mededogen. "Door dagelijks brood te leveren aan Stichting Daklozen Apeldoorn, willen wij onze steun betuigen aan de missie van de stichting en laten zien dat we omzien naar onze medemensen in nood, zonder oordeel."

Samen komen voor een positieve impact

Klaas en Bakkerij Fuite hebben graag een positieve impact op de gemeenschap. Door het partnerschap met Stichting Daklozen Apeldoorn kunnen wij iets teruggeven in Apeldoorn. Wij geloven erin dat we samen moeten zorgen voor een meer inclusieve en ondersteunende samenleving in Apeldoorn en zijn trots dat wij op onze manier een steentje kunnen bijdragen.