Samen zorgen we voor de basis

Floja Malawi is een organisatie in het noorden van Malawi, een van de armste landen ter wereld, hier levert FloJa Malawi een duurzame bijdrage aan de bevolking. Door het bieden van educatie, voeding en gezondheidszorg aan kwetsbare kinderen (en hun omgeving) zorgen ze voor een stevige basis en een kansrijke toekomst.

"De samenwerking met lokale en internationale partners is essentieel voor onze missie," benadrukt René Polle, projectleider van Floja Malawi. "Toen ik met Klaas in contact kwam via een gemeenschappelijke kennis ben ik langsgegaan in Apeldoorn en na een goede ontmoeting hebben wij de handen ineengeslagen." Samen kunnen wij dagelijks zo’n 90 kinderen tussen de 2 en 7 onderwijs aanbieden en daarnaast twee voedzame maaltijden per dag waarbij Klaas de verantwoordelijkheid voor het ontbijt op zich heeft genomen. Hier vormen we de basis van hun leven’


Onderwijs: Een duurzame investering

Floja Malawi biedt onderwijs aan ongeveer 90 kinderen tussen de 3 en 7 jaar oud. Met 5 lokale leerkrachten wordt kleuter- en basisonderwijs verzorgd. "Toen René met mij om tafel ging, was het voor mij van belang dat er ook vanuit de lokale bevolking en de samenleving wordt gewerkt, en dat deze kinderen een mooie toekomst wordt geboden," legt Klaas Fuite. "Als bakkerij geloven wij dat het ontbijt de belangrijkste start van de dag is." " Daarom ben ik het gesprek aangegaan met René."

Met onze bijdrage aan het ontbijtprogramma kunnen we een verschil maken in de levens van de kinderen. Veel kinderen komen zonder te ontbijten naar school, wat zorgt voor minder concentratie. Als vader en als bakker vind ik dat elk kind recht heeft op een goede start van de dag. Daarom heb ik besloten om voor de aankomende 3 jaar het ontbijt te sponsoren vanuit Bakkerij Fuite. "Hiermee wil ik een positieve impact hebben op hun dagelijks leven en toekomstperspectief," aldus Klaas Fuite.

Met deze samenwerking ondersteunen we een gemeenschap en kunnen we kansen bieden aan de volgende generatie. "Ik geloof sterk in de kracht van sociale verantwoordelijkheid van bedrijven, en deze samenwerking is een prachtig voorbeeld van hoe we als bedrijf ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld," voegt hij verder toe.

"Iemand die het ontbijt sponsort, is belangrijk, want anders kunnen we geen eten geven," voegt René Polle toe.

Bouwen aan sterke fundamenten

Voeding is een essentieel aspect bij Floja Malawi. Met een eigen waterbron voorziet de organisatie dagelijks in twee voedzame maaltijden voor de kinderen en medewerkers. Bakkerij Fuite sponsort voor de komende drie jaar maïs voor het ontbijt van 90 scholieren en medewerkers. Deze duurzame samenwerking draagt bij aan de lange-termijn visie van Floja Malawi om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap.

Samen zorgen Bakkerij Fuite en Floja Malawi voor een stevige basis voor de 90 kinderen met onderwijs en voeding als fundamenten voor een hoopvolle toekomst.

Deze samenwerking benadrukt het belang van gemeenschap en mededogen, en laat zien hoe wij als bedrijven kunnen bijdragen aan een betere wereld door terug te geven aan anderen.