Page 37

Opmaak 1

Geavanceerde machines Altijd in topconditie Advanced machines The machinery at Fuite's Bakery always need to be in top condition. Experts carry out major or small periodic maintenance in accordance with a maintenance schedule. The technical department quickly and effectively rectifies any breakdowns and provides training to the people on the shop floor so that they too can solve minor problems themselves, there and then. Nico Noorland, head of the technical department: “The machines must always be kept in a proper state of repair, 24 hours a day. A machine breaking down has a knock-on effect throughout the production chain. We provide continuity. We do not finish until all machines have been serviced. We also aim at improving and developing the machines. For example, we designed a machine for the automatic packaging of breads ourselves.” Transport The fresh products must be transported to the customer as quickly as possible. A modern vehicle fleet, a smart route system and competent people work in harmony to achieve this. The bakery organises its own transport. Gerard Fuite, logistics manager: “In our company, logistics plays a pivotal role. The bread products must be dispatched to the buyers as quickly and safely as possible. Getting the job done at the end of every day and keeping the buyers happy is quite a challenge.” 35 Dagelijks verlaten duizenden broden de bakkerij. Dat is mogelijk dankzij de gestroomlijnde organisatie en geavanceerde machines. Wanneer die stil komen te staan, wordt het proces verstoord. En dat heeft grote gevolgen. Wanneer de productie stil ligt, werkt de technische dienst van de bakkerij dan ook aan het onderhoud van de machines. Experts zorgen voor groot onderhoud of klein periodiek onderhoud volgens een duidelijk plan. De technische dienst lost ook tussentijdse storingen snel en effectief op en geeft trainingen aan mensen op de werkvloer zodat kleine problemen ook door hen snel kunnen worden opgelost. Nico Noorland, hoofd technische dienst: “De machines draaien hier altijd volop. Ik vergelijk ze ook wel eens met topatleten. Ze moeten altijd in conditie blijven, 24 uur per dag. Een kapotte machine heeft grote gevolgen voor de hele productie. Het veroorzaakt een kettingreactie. Alles komt in de wachtrij te staan waardoor de producten niet tijdig geleverd kunnen worden. Dit zorgt voor hoge kosten. Ik besef dat de technische dienst een grote verantwoordelijkheid heeft. Wij zorgen voor continuïteit. Ons werk is dan ook pas klaar als de laatste machine behandeld is. Tijd of geen tijd. Naast deze verantwoordelijkheid hebben we als technische dienst ook een andere, zeer interessante taak. We richten ons op het verbeteren en ontwikkelen van machines. Zo hebben we bijvoorbeeld een machine gemaakt voor het automatisch inpakken van broden.”


Opmaak 1
To see the actual publication please follow the link above