Page 35

Opmaak 1

Marcel Snoeijer, hoofd inpakafdeling en magazijn: “Hoe broden gesneden en verpakt moeten worden, verschilt per klant. Heel, half, gesneden, ongesneden… Alles is mogelijk. Het is onze taak om de broden zo snel mogelijk verpakt naar het verdeelmagazijn te brengen. Daar worden ze vrijwel meteen weer opgehaald. Want iedere minuut is kostbaar wanneer je de versheid wilt behouden. Het is keihard werken want klanten hebben veel mogelijkheden als het gaat om besteltijden en aflevertijden. Nauw overleg met de bakkerij en expeditie is dan ook erg belangrijk.” “Iedere minuut is kostbaar wanneer je de versheid wilt behouden” 4 5 Melchior Buit, head of production: “Our profession is different every day. Special orders, urgent deliveries or other requests create the necessary dynamics. That of course requires a high level of organisation. In addition, we focus on continuously increasing the quality by optimising process efficiency. We work with a great team of people. They are committed and always happy to help.” Packaging and storage After the products have been baked and cooled, they are moved to the packaging department through the metal detector. A special system selects and prints the correct labels. The bread is packed at high speed and then given a label. The products are placed in crates and moved to the distribution warehouse, until they are transported to the customer. In this warehouse the orders are prepared for transport. Marcel Snoeijer, head of the packaging department and warehouse: “The method of cutting and packaging the bread differs per customer. It is our job to pack the breads and get them to the distribution centre as soon as possible. They never need to wait long there before being collected. After all, every minute counts when you want to preserve freshness.” 33 Inpakken Nadat de producten zijn gebakken en afgekoeld, gaan ze via de metaaldetector naar de inpakafdeling. Met behulp van een speciaal systeem worden de juiste etiketten geselecteerd en geprint. Het brood wordt met grote snelheid verpakt en krijgt vervolgens een etiket. Verdeelmagazijn In kratten gaan de producten naar het verdeelmagazijn waar ze wachten op het vervoer naar de klant. In dit magazijn worden de orders gereed gemaakt voor transport. De medewerkers picken de orders en zorgen ervoor dat ze in de juiste vrachtwagen terechtkomen. Het magazijn is een belangrijke afdeling binnen het bedrijf. Omdat het om versproducten gaat, komt alles aan op een goede en snelle levering. Het magazijn heeft nog een belangrijke functie. Hier worden de producten nog een laatste keer gecontroleerd voor ze naar de klant gaan.


Opmaak 1
To see the actual publication please follow the link above