Page 31

Opmaak 1

1 2 3 Advanced production location Bread is a product best eaten fresh daily. In order to get it to the customer while preserving flavour and freshness, Fuite's Bakery pays a lot of attention to the process of baking, packaging and transport. Since Fuite's Bakery is a food company, hygiene in the company is of paramount importance. Staff wear special clothing and always enter through the mandatory hygiene lock. 29 Brood is een dagvers product. Om het zo lekker en vers mogelijk bij de klant te krijgen, besteedt Bakkerij Fuite veel aandacht aan het proces van bakken, verpakken en vervoeren. Plannen Via het bedrijfsbureau komen de orders binnen. Vervolgens wordt een planning gemaakt. Dit doen de bakkers zelf. De klus is zeer complex omdat er sprake is van een groot aantal producten voor een minstens zo groot aantal afnemers met ieder hun eigen wensen en eisen. Alles precies afgewogen Een systeem berekent automatisch de samenstelling van het deeg en zorgt voor de aanlevering van de juiste hoeveelheid bloem, water en broodverbetermiddelen. Zout en andere ingrediënten worden automatisch afgewogen. De benodigde hoeveelheid ligt vast in centraal opgeslagen recepturen. Vervolgens kan het kneden beginnen. Dit gebeurt volautomatisch in grote kneedmachines. Tijd voor de oven Het deeg wordt verdeeld in de juiste porties. Vervolgens gaat het een uur in de voorrijskast om daarna door te gaan naar de langmaker waar het de juiste vorm krijgt en in de bakblikken wordt gelegd. Vervolgens gaat het de narijskast in. Dan is het tijd voor de oven. Afhankelijk van de broodsoort wordt de temperatuur ingesteld. De broden gaan door de oven heen op een band. Zijn ze klaar, dan worden ze met behulp van een vacuümzuiger uit hun bakblikken verwijderd. De blikken gaan door naar de blikkenopslag en het brood komt op de koelbaan terecht.


Opmaak 1
To see the actual publication please follow the link above