Page 21

Opmaak 1

Gerard Sturm, production manager at the confectionery plant: “Baking confectionery is a beautiful profession that requires special skills. We produce our products with the utmost precision. We do of course have modern means at our disposal, yet the bakers know their profession and a lot is done manually. I myself am a qualified pastry chef. I live and breathe this profession. And the same applies to the other people in our team. We are continuously engaged with improvement and innovation.” 19 Gerard Sturm, productleider banketbakkerij: Banket maken is een prachtig vak dat speciale vaardigheden vergt. Wij maken onze producten met uiterste precisie. Natuurlijk hebben we moderne middelen tot onze beschikking, maar de bakkers kennen hun vak en doen veel handmatig. Zelf ben ik opgeleid als patissier. Het werk is echt mijn passie. En dat geldt ook voor de andere mensen in ons team. We gebruiken alleen verse basisproducten. Iedere dag opnieuw worden vers fruit, slagroom, chocolade en andere ingrediënten aangeleverd en direct verwerkt. Al het banket wordt mooi verpakt en vervolgens gekoeld bewaard tot het klaar is voor distributie naar onze afnemers. We houden ons continu bezig met verbetering en vernieuwing. Een mooi voorbeeld zijn de roombroodjes die we in verschillende smaakvariaties maken. En dan hebben we natuurlijk ook nog ons exclusieve puntengebak dat het ontzettend goed doet.” Succesvolle producten De omzet van brood en banket in het supermarktkanaal blijft stijgen. Brood & banket levert zelfs de grootste bijdrage aan de groei in vers. Dit heeft te maken met de prominente positie op de winkelvloer en het feit dat supermarkten een uitgebreider en aantrekkelijker assortiment aanbieden. Bron: Rabobank cijfers&trends


Opmaak 1
To see the actual publication please follow the link above