Bakkerij Fuite BV
Vlijtseweg 164
7317 AK Apeldoorn
055 521 20 44

Historie

In 1928 was het Klaas Fuite die in IJsselmuiden een kleine dorpsbakkerij startte. Op een ambachtelijke manier maakte hij de heerlijkste broodsoorten. Klanten proefden de liefde voor het vak in de producten en de vraag groeide. Het bedrijf breidde verder uit en er kwamen steeds meer medewerkers. 

Fuite keek verder en ontwikkelde nieuwe, aantrekkelijke producten die bij velen geliefd waren. In 1968 nam zoon Harm Fuite het bedrijf van zijn vader over. Hij richtte zich op nieuwe klantengroepen. Supermarktketens begonnen in de jaren ‘60 met het aanbieden van brood en dat bood nieuwe kansen. Het bedrijf groeide, net als het aantal medewerkers. Het aanbod nam toe en om de supermarkten een compleet pakket te kunnen bieden, startte de bakkerij in 1972 met het maken van banket. 

Eind jaren ’80 zag Bakkerij Fuite er heel anders uit dan in de begintijd. Het bedrijf had inmiddels acht filialen in de regio en de aandacht was voornamelijk gevestigd op de supermarkten en andere zakelijke afnemers die graag kozen voor de kwaliteit van een goede bakkerij. De verschuiving van particuliere klanten naar de zakelijke markt leidde er in de loop van de jaren ’90 toe dat Bakkerij Fuite het roer definitief omgooide. De verkoop aan particulieren werd stopgezet. De filialen werden verkocht en Bakkerij Fuite breidde één van de vestigingen fors uit tot groot productiebedrijf. 

Fuite kreeg steeds meer landelijke bekendheid. Grote klanten kwamen bij het bedrijf terecht vanwege de vele mogelijkheden en innovatieve producten. De bakkerij ging zich ook steeds meer richten op de foodservice markt, een sector met grote kansen. 

Omdat in IJsselmuiden geen groeimogelijkheden meer waren, werd in 2004 een nieuwe stap gezet. Bakkerij Fuite nam een bestaande bakkerij in Apeldoorn over en koos voor volledige modernisering. Inmiddels waren ook zoons Klaas en Gerard Fuite het bedrijf komen versterken. Onder hun leiding groeide Bakkerij Fuite verder. Moderne technologie werd ingezet om de heerlijkste ambachtelijke producten te maken. De naam Fuite is vandaag de dag niet meer weg te denken. Waar je ook komt, in de supermarkt, benzinestations, kantines of het vliegtuig: het brood van Fuite kun je overal proeven.